Whatever the question,
community is the answer
Margaret Wheatley
video

ABCD-publicaties 

Er zijn in 2020 drie nieuwe ABCD-publicaties verschenen waar je vast iets mee kunt en die je weer op nieuwe ideeen brengen voor buurtmaken en buurtwerk vanuit principes van community building.

Eén daarvan is van het VSBfonds: Buurtmaken met ABCD. Een super leuk en handig, compact boekje met veel praktijkverhalen, info over de grondleggers en achtergrond van ABCD, handige tips en het ABC van ABCD! 

De 2de publicatie is gemaakt door onze Noorse buren. Zij hebben samen met Cormac Russell een toolkit samengesteld voor ABCD-practitioners, mensen die bezig zijn met community building in hun eigen buurt en op zoek zijn naar praktische handvatten, houvast in het dagelijkse.  

De 3de is een Community Guide van de Barnwood Trust uit Gloucestershire, van de hand van Philip Boost. Alle stadia van community building krijgen daarin aandacht. Een praktijkgids met een bijzonder bonus: mocht je verlegen zitten om vragen waarmee je een gesprek kunt beginnen in de buurt, als je een leidraad nodig hebt voor een reflectiegesprek, als je wilt weten hoe je een gesprek kunt veranderen van probleemgericht naar krachtgericht, met welke vragen je relaties kunt aanknopen... dan vind je daarvoor een zee van vragen die je kunt stellen. Want het motto van ervaren community builders is: 'Ask more and different questions!' 

En alsof dat nog niet genoeg is: in 2021 krijgen we een nieuwe basispublicatie over ABCD in Nederland, samengesteld door LSAbewoners. Nog even een paar nachtjes slapen...

De links naar de VSBgids en de Community Guide: