Whatever the question,
community is the answer
Margaret Wheatley

RollingStone bijeenkomsten  

                       

 [foto/kracht-in-nl.gif(style="font-size: small; font-style: normal; font-weight: normal;")]

<xxintro/>
Geen grote meetings met sprekers en workshops, maar kleine oploopjes over de praktijk van het doen, met ruimte voor persoonlijke uitwisseling en samen leren.

RollingStone-bijeenkomsten zijn er voor lokale communitybuilders (in spé), hun samenwerkingspartners en ondersteuners. 3-4 keer per jaar landt een RollingStone bij een lokale community en biedt een kijkje in de keuken. De RollingStones gaan altijd over brandende kwesties, hartenkreten en boeiende lessen voor andere communities.

Bijvoorbeeld hoe je:

  • als community samenwerkt met instanties zonder je ziel te verkopen;
  • groot kunt worden, zonder je identiteit kwijt te raken;
  • anderen en het toeval kunt prikkelen en daarmee nieuwe verbindingen tot stand kunt brengen;
  • je successen beter over het voetlicht kunt brengen;
  • met andere netwerken en communities kunt schakelen, zonder jezelf te verliezen of verlamd te raken.

Een gezelschap zonder kapsones

Meestal doen zo’n 20 deelnemers aan een RollingStone mee, soms meer, soms minder. Het is altijd een bonte mix van mensen, functies, bedrijven en organisaties.
Wat de deelnemers met elkaar gemeen hebben? Het zijn allemaal vernieuwers die van elkaar willen leren. Mensen die op zoek zijn naar nieuwe waarden en werkwijzen, die met andere manieren van samenwerken en verbinden experimenteren en die hun idealen willen realiseren. Niet morgen, maar vandaag. Niet wachten op subsidies of het Grote Geld, maar gewoon aan de slag met dat wat er is.

Wat gebeurt er tijdens een RollingStone?

Dat hangt af van de community waar de RollingStone landt. Je komt altijd iets te weten over de praktijk van de community. Wat ze doen, hoe ze het doen en wat het betekent voor de leden van de community, de stad, de wijk of het dorp. De praktijk van het gastnetwerk staat dus centraal.

Wederkerigheid is ook een sleutelwoord van de RollingStones. Er komen vaak dilemma’s en vragen van het gastnetwerk op tafel waarover de deelnemers meedenken.

We worden als deelnemers regelmatig getrakteerd op een inspiratietocht langs bijzondere initiatieven van het gastnetwerk. Van community art tot stadslandbouw, grootse parkplannen en artistieke recyclingprojecten, buurthuizen in eigen beheer en stadsnomaden die maatschappelijke locaties een handje helpen.

Een RollingStone duurt meestal een middag of ochtend. De aansluitende lunch, borrel of etentje is vaak brandstof voor het smeden van nieuwe plannen, het ontstaan van crossovers en op gang brengen van nieuwe netwerken.

Kosten?

Per persoon € 20,- voor onkosten van het gastnetwerk.

Meedoen? Op de hoogte blijven? Vragen? Een keertje zelf gastgever zijn?

Mail of bel Birgit Oelkers: oelkers@planenaanpak.nl 06-21224567