Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

trainingsaanbod  Trainingen sociaal wijkteams

Trainingen sociaal wijkteams

Workshops gebiedsgericht werken voor sociale wijkteams, Amsterdam

Sociale wijkteams moeten op veel borden tegelijk schaken, zeker als ze net samengesteld zijn. De teamleden moeten elkaars werkwijzen leren kennen, een gezamenlijke taal leren spreken, contacten in de wijk en netwerken opbouwen, samen met bewoners een wijkanalyse maken etcetc. Ellis van der Meulen en ik organiseren over deze thema's workshops voor sociale wijkteams. Thema's zijn onder meer het aangaan van verbindingen met actieve wijkbewoners, het ontwikkelen van een gezamenlijke werkcultuur, gebaseerd op het ondersteunen van individuele en collectieve kracht in de wijk.

In Actie