Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Kracht in de buurt in De Wolden

Kracht in de buurt in De Wolden

In september was er in De Wolden een vuurwerk aan activiteiten die de ´Kracht in de buurt´ in de gemeente lieten zien.

Onder andere een kennismakingsmarkt van en voor ondernemende, actieve inwoners en organisaties, een 'Ken je gemeente-fietstocht' voor ambtenaren langs maatschappelijke initiatieven, een 'Eendagsraad' over het thema 'Vitaal platteland', een 'Laat je horen-krant' en nog veel meer. Mijn bijdrage aan de aftrap van de campagnemaand was een inleiding over het thema 'De verzorgingsstaat failliet, leve de doe-het-samen-maatschappij?!'. 

Hoe je als Woldense ambtenaar (nog) beter kunt aansluiten bij de kracht van de samenleving, was vervolgens onderwerp van een reeks workshops. Deelnemers waren projectleiders en beleidsmedewerkers, loket- en buitenmedewerkers, managers en teamhoofden.  

In Actie