Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Train-de-Trainer Overheidsparticipatie

Train-de-Trainer Overheidsparticipatie

Spagaat in de straat, hengelen tijdens veldtraining, rechte kaders/kromme regels, de keuken van overheidsparticipatie... allemaal thema's waarover twee trainersteams in Heemstede en Bloemendaal inmiddels workshops  geven aan collega's.

Birgit Oelkers en Joop Hofman hebben hen in vijf trainingssessies klaargestoomd tot workshopleiders Overheidsparticipatie. Tegelijkertijd zijn er in beide gemeenten aardig wat experimentenvijvers ontstaan rondom overheidsparticipatie, gaan ambtenaren in gesprek met bestuurders over overheidsparticipatie in de praktijk en dragen initiatiefnemers bij aan het organiseren van de trainingen. 

 

In Actie