Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  RollingStone-bijeenkomst #7, 4 april 2014 - \nBonte buurten als hoeksteen van een nieuwe samenleving 

RollingStone-bijeenkomst #7, 4 april 2014 -
Bonte buurten als hoeksteen van een nieuwe samenleving 

De buurt als springplank voor nieuwe ideeën en als landingsbaan voor initiatieven voor een andere samenleving. 

Hoe maak je van een buurt een plek waar iedereen welkom is? Waar je ook met beperkingen een gewoon leven kunt leiden, als volwaardig lid van een buurtcommunity? Deze 7de RollingStone ging over een initiatief dat de hele discussie over kracht en kwetsbaarheid op z’n kop zet: de Bonte Buurtgenoten. Geen afstandelijke pleidooien over een inclusieve samenleving, maar een gesprek over persoonlijke levenskeuzes: wanneer zou jij zelf de vonk voor een Bonte Buurt willen zijn? 

In het journaal van deze 7de RollingStone lees je hoe een Bonte Buurt kan ontstaan en wanneer de RollingStone-deelnemers er zelf in zouden stappen.  

Nieuwsgierig naar de lessen van eerdere RollingStones? Die vind je hier

In Actie