Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  RollingStone #6 in buurthuis De Nieuwe Jutter op 29 november 2013

RollingStone #6 in buurthuis De Nieuwe Jutter op 29 november 2013

‘Ineens voelt het anders in de buurt.' De kracht van #communitybuilding

De 6de RollingStone vond plaat op
vrijdag 29 november in ‘De Nieuwe Jutter’ in de Rivierenbuurt/Utrecht. Veel mensen kennen dit buurthuis. 
Het wordt geroemd om zijn bruisend zelfbeheer (‘voor en door de buurt’), zijn bindend vermogen, de gastvrije sfeer en energieke collectieve kracht. 

Debet aan dit succes is de onspectaculaire manier van communitybuilding van de nieuwe jutters, hun dagelijks doen. Op 29 november konden andere communitybuilders en -ondersteuners (met en zonder buurthuis, al dan niet wijkgericht) daar kennis mee maken. Danielle Sauren heeft een flitsend blog over deze RollingStone geschreven en de inzichten en opbrengsten zijn ook in een slow journal verwerkt. 

Meer info over de RollingStones kun je hier lezen

In Actie