Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Pakhuis de Zwijger: Buurtcommunities #3 'Communities als alternatief voor de verzorgingsstaat?' 

Pakhuis de Zwijger: Buurtcommunities #3 'Communities als alternatief voor de verzorgingsstaat?' 

Pakhuis de Zwijger in Amsterdam is samen met Movisie en Kracht in NL een nieuw programma over lokale communities en communitybuilders gestart. Wie zijn ze, wat beweegt hen en hoe geven ze invulling aan hun rol?

Op 3 december was de 3de bijeenkomst van deze reeks. Centrale vraag was: zijn communities een alternatief voor de verzorgingsstaat? Maakt burgerschap op basis van inspiratie steeds vaker plaats voor burgerschap door instructie?
Een samenvatting van de discussie daarover vind je hier  

  
Vanuit Kracht in NL werk ik mee aan deze reeks over #Buurtcommunities. Net als bij de RollingStones kom je in deze bijeenkomsten meer te weten over brandende kwesties, de impact en de lessen van lokale communities. 

GB-Dennis van Duijn O-kijk fotografie

In Actie