Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Organisatiescan 'Overheidsparticipatie in de praktijk'

Organisatiescan 'Overheidsparticipatie in de praktijk'

Deze organisatiescan brengt scherp in beeld wat de kracht, kansen en zwakke plekken van de gemeentelijke organisatie zijn op het gebied van overheidsparticipatie. Dat gebeurt tijdens een co-creatiesessie van 3 uur met 30-50 mensen uit de gemeentelijke organisatie en uit de samenleving. Het resultaat? Een heldere inventarisatie van de eigen kracht en leerdoelen van de organisatie en haar medewerkers op het gebied van overheidsparticipatie. De uitkomsten en onze bevindingen bundelen we in een ‘collagerapport’: een 2,50 grote wallpaper die ingezet kan worden voor bestuurlijke besprekingen, toevallige ontmoetingen bij de koffiezetapparaat en verdiepende sessies met partners in buurt- en dorpshuizen.  

Organisatiescan Overheidsparticipatie in de praktijk.pdf


(Bijvangst van train-de-trainer-programma 'Overheidsparticipatie in de praktijk', gemeente Hellendoorn) 

In Actie