Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Midzomer review Plan & Aanpak

Midzomer review Plan & Aanpak

Het eerste half jaar van 2014 stond voor mij in het teken van communitybuilding, van overheidsparticipatie en de participatiesamenleving, van wijkgerichte samenwerking, zorg en welzijn. In de vorm van gesprekken, trainingen en workshops, lezingen en ontwikkeltrajecten, denktanks en inspiratiebijeenkomsten. Samen met fijne netwerkcollega’s, bij wie je aan een half woord genoeg hebt, met wie je lekker kunt pingpongen, je geest kunt scherpen.

En met opdrachtgevers die zich niet beperken tot bekende paden, maar op zoek gaan naar nieuwe wegen en rollen. Overal in het land tref je pioniers die gedreven aan de slag zijn. Die bij ordeloosheid niet meteen op hol slaan en leemtes met nieuwe regels opvullen, die gewoon doorgaan bij tegenslagen, zich niet uit het veld laten slaan door nieuwe dilemma’s. Die hun twijfels niet gebruiken om af te haken maar om dingen beter te maken en om beter aan te sluiten bij degenen met en voor wie ze werken.

Twee jaar geleden werd er meestal nog glazig gekeken als je het woord overheidsparticipatie gebruikte (‘waar heeft ze het over?’). Nu zijn we al toe aan een volgende generatie begrippen en hebben we het over de ondernemende, de nieuwe ambtenaren. Zo snel gaat dat. 
Waar ik veel plezier aan beleef, zijn de zijwegen en verrassende kansen die je bij de start niet kunt bedenken, unintended goals, die zich in de loop van een opdracht aandienen. En dat gebeurt altijd. Tenminste als je, zoals een van mijn netwerkcollega’s Irma Vroegop altijd zegt, ‘ruimte houdt voor het onverwachte’.

En natuurlijk is het kicken als mensen met het proces en de resultaten van een opdracht volgende stappen kunnen zetten en dat ook met veel gedrevenheid en moed gaan doen. Dat kan een ambtelijke ruimtemaker zijn die na een training een organisatie-interne gideonsbende samenstelt. Raadsleden die zich verbinden met maatschappelijke initiatiefnemers, niet alleen met hun partijgenoten en die de dialoog aangaan en elkaar een spiegel voorhouden, zoals de Caleidoscoop (www.decaleidoscoop.org).

Een zorgmanager die op innovatieve ideeën en plannen enthousiast ‘Ja, en’ zegt, het niet bij woorden laat en ook de strijd aangaat met belemmerende patronen en kaders. Een gemeentesecretaris die onze 2,50 grote wallpaper met de uitkomsten van een interactieve quickscan Overheidsparticipatie bij een koffiezetapparaat ophangt en er ook echt werk van maakt. Een 70jarige bewoonster die met enorme trots en energie ganggesprekken met buren organiseert onder het motto ‘Union tu hasi forsa’ (‘Saamhorigheid creëert kracht’).
Ben benieuwd naar de highlights van het komende half jaar. Het belooft een druk en inspirerend najaar te worden.

Birgit Oelkers, augustus 2014

In Actie