Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  LOKAAL-O, een ontmoetingsplek van creatieve denkers en doeners in Baarn

LOKAAL-O, een ontmoetingsplek van creatieve denkers en doeners in Baarn

Bij mij in de buurt is deze zomer een schoolgebouw leeg komen te staan. Tijdelijk.  Er worden plannen gemaakt voor een nieuwe woonbestemming. Maar dat duurt nog zo’n 1 tot 2 jaar. Er is dus een tussentijd ontstaan, een pauzegebouw. Samen met andere buren hebben we via Camelot, de vastgoedbeheerder die het gebouw in opdracht van de gemeente Baarn beheert, een aantal lokalen in gebruik genomen als ontmoetingsplek van creatieve doeners en denkers. En een stichting opgericht: LOKAAL-O.

Binnen een maand was er weer leven in de brouwerij:
Aqela, Alma en Elise organiseren er nu taallessen. Marc repeteert er met een jeugdtheatergroep, Alrieke knutselt op vrijdagmiddag met kinderen, stichting Welzin en Welzijn nodigen buurtbewoners uit voor een kopje koffie, Jacqueline en Sacha beheren de buurtbieb, Rasarani repeteert er voor dansworkshops, Robert en Gerda knappen meubels op, Energiek Baarn houdt er lezingen, er is een kunstuitleen in wording en de rommelmarkt op burendag was een groot succes. Op de agenda staan een informatiebijeenkomst voor scharrelondernemers, een roze filmavond op de Internationale Coming Out Day op 11 oktober en in de week van de dialoog een kennismaking met Deep Democracy.

Voorlopig komt er geen einde aan, het blijft maar doorbruisen!
www.lokaal-o.nl

In Actie