Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Leerprogramma's, organisatiescans en gangmakers Overheidsparticipatie  

Leerprogramma's, organisatiescans en gangmakers Overheidsparticipatie  

Overheidsparticipatie - als gemeente aansluiten bij de energie en het ritme van de samenleving - leer je alleen in de praktijk. En de beste leermeesters zijn collega's en maatschappelijke initiatiefnemers. Joop Hofman van Rode Wouw en ik organiseren in diverse gemeenten een train-de-trainer-programma Overheidsparticipatie dat daarop gestoeld is. Wanneer merk je dat het werkt? Als er gedoe ontstaat en het gaat schuren in de organisatie. Want het programma is geen training op een eiland. De oefensituaties gebeuren in de praktijk, de trainingssessies zijn pitstops en de trainers worden veranderaars en gangmakers.  

We beginnen een leerprogramma altijd met een scoutingsessie Overheidsparticipatie met zo'n 30 mensen, ambtenaren, raadsleden, collegeleden, initiatiefnemers en andere maatschappelijke partners. Die sessies zijn ook heel handig als je als gemeente geen trainingsprogramma wilt. Ze leggen bloot waar de organisatie op dit moment staat: voelen maatschappelijke initiatiefnemers zich welkom of is de enige open deur die van een initiatievenmakelaar?  

Buiten de leerprogramma's helpen we ook ambtelijke gangmakers om reuring te maken binnen hun eigen organisatie en de boel op te schudden. Om van U-bochten verandermomenten te maken en van hun olifantenpaden nieuwe wegen te maken. Samen met maatschappelijke initiatiefnemers.  

 

In Actie