Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Jongeren in Krakeel

Jongeren in Krakeel

In Krakeel in Hoogeveen zijn jongeren tussen 11 en 16 jaar aan de slag gegaan met hun ideeën. Met de dingen die ze goed kunnen en activiteiten die ze graag samen met andere jonge en oudere buurtbewoners willen doen. De initiatieven variëren van een koekjeskraam tot zelf korfbal- en voetballes geven, van vaker als spreekstalmeester aan de slag gaan tot een visbankje bij de vijver, van een parkfeest tot een anti-pestworkshop. Op 5 maart hebben ze hun ideeën tijdens een PopupSessie in buurthuis de Magneet gepitcht en support gekregen van andere buurtbewoners. Inmiddels zijn ze in een jongerenwerkplaats bezig met de uitvoering van hun initiatieven. Dit filmpje geeft een impressie van de PopupSessie. 

  

In Actie