Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Impressie workshop 'Brandstof voor de buurt: de kracht van communities', JijMaaktUtrecht-Festival, 21 november  

Impressie workshop 'Brandstof voor de buurt: de kracht van communities', JijMaaktUtrecht-Festival, 21 november  

Tijdens het JijMaaktUtrecht-Festival ging de gemeente Utrecht in gesprek met stadspartners over de ruimte voor eigen initiatief, de gedeelde verantwoordelijkheid en de rol die hierin ligt voor de gemeente en haar partners.  

Hier kun je een foto-verslag van het festival bekijken. En hier lees je een impressie van de workshop  'Brandstof voor de buurt. De kracht van communities.' die ik georganiseerd heb.
In deze workshop ging het om de praktijkverhalen van communitybuilders die in buurten en wijken actief zijn; bewoners en sociale ondernemers: hoe maken zij met elkaar vuurtjes en wakkeren ze die aan? En hoe creëer je met z'n allen een klimaat dat ervoor zorgt dat deze vuurtjes blijven makkelijk kunnen ontstaan en blijven branden?

In Actie