Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  Celebrating and inspiring inclusive communities 18 april 2016\n\n

Celebrating and inspiring inclusive communities 18 april 2016

Een etentje met verhalen over community building en inclusieve buurten. Met als speciale gasten Philip Booth, community builder uit Gloucestershire/GB en Marieke Jongmans, community builder uit Hilversum.  

Wat hebben story catching, sofa chats en shared lunches te maken met het werken aan een buurt waar iedereen welkom is? En waarom kunnen een oppas-kind, vakken vullen en gaan zwemmen een radicale omkering zijn van de bestaande werkelijkheid?

Wat werkt in de praktijk als je bezig bent met de échte denkomslag – van een buurt met verschillende doelgroepen naar eentje waarin iedereen optimaal kan deelnemen en initiatieven kan ontwikkelen? En wat kan ABCD, Asset Based Community Development, daarin betekenen?

Op deze avond vertellen Philip Booth en Marieke Jongmans over hun ervaringen als community builders. Philip vanuit de Barnwood Trust in Gloucestershire en Marieke vanuit haar huis in Hilversum. Ze gaan daarover in gesprek met inclusion worker Anouk Bolsenbroek en met alle aanwezigen.
Lees hier meer informatie in het Nederlands. And here in English

In Actie