Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

in actie  ABCD-Popelmiddag 19 april 2016

ABCD-Popelmiddag 19 april 2016

Community Building is hip, is bijna een toverwoord aan het worden. En ieder denkt daar het zijne van. Toch is er één benadering (en vooral  géén methode) die worldwide overal werkt: ABCD. Asset Based Community Development.

Bij ‘de’ ABCD heeft iedereen zo zijn eigen beelden en invullingen. Variërend van een talentenshow op zondagmiddag tot een wijk die leeft, springt en zich ontwikkelt op basis van de kracht van de netwerken van haar bewoners. Het is een aanpak met meer principes dan stappenplannen, met meer verhalen dan blauwdrukken, met meer opbrengsten dan prestatie-indicatoren.

Het werkt, daarom kunnen wij er niet genoeg over vertellen en wij willen er meer over weten.Om elkaar te inspireren, om te leren, om het weer beter te begrijpen, om daarna te popelen om er verder mee te gaan. 

We willen geen groots offensief starten, al was het maar omdat we de tijd er niet voor hebben. We gaan voor een aanpak waarin mensen elkaar infecteren. Community based dus. Daarom is er een Popelmiddag ABCD:

Op dinsdag 19 april

vanaf 13.00 uur in De Koornhorst
Koornhorst 1, 1104 JA, Amsterdam 

Je kunt je via het platform www.wijzijnabcd.nl aanmelden en meer over de bijeenkomst lezen. En dit is het programma   

In Actie