Over Plan en Aanpak

Sinds 18 jaar ben ik de drijvende kracht achter Plan & Aanpak. Als sociaal ondernemer en communitybuilder, als procesbegeleider en  trainer, gangmaker en strategische kartrekker. Ik pak de rol die nodig is om mensen, talenten, dromen en acties met elkaar te verbinden.
Ben ook altijd in voor een aanpak zonder plan, voor wilde plannen met een onverwachtse aanpak. Mijn handelsmerk? Samen doen, community building, aansluiten bij wat er al is, de weg van de kleine stappen: 'kai-zen' (je kunt het ook ambachtelijk ploeteren en poetsen noemen). 

Wat ik het leukst vind: vonken, mensen enthousiast maken, creatieve linken leggen en matches maken waar mensen energie van krijgen en waar ze mee verder kunnen. Lees hier meer over mijn manier van werken 

In actie  Je ziet ze pas als je ze doorhebt... knooppunten voor maatschappelijke initiatieven

Je ziet ze pas als je ze doorhebt... knooppunten voor maatschappelijke initiatieven

 

Knooppunten voor maatschappelijk initiatief zijn plekken waar je terecht kunt als je ondersteuning zoekt voor jouw idee of initiatief. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar vaak niet makkelijk te vinden. De mensen achter de knooppunten zorgen voor de nodige groeistof voor maatschappelijke initiatieven maar krijgen die zelf vaak maar mondjesmaat. Stichting Greenwish en Plan & Aanpak gingen in opdracht van BZK op zoek naar welke groeistof de knooppunten zelf nodig hebben om beter te kunnen gedijen. In ons verkenningsrapport lees je wat we zoal tegenkwamen en gevonden hebben.  

Tijdens de verkenning kwamen we er ook achter dat interculturele initiatievenknooppunten via de gebaande paden niet makkelijk te vinden zijn. We vroegen Mellouki Cadat – bewoner van de Indische buurt, communitybuilder, knooppuntmaker en sociaal adviseur - naar het ontstaan, de kenmerken en de werkwijze van de Indische Buurtcommunities. 

Deze communities zijn een kleurrijk geheel aan culturen, netwerken, initiatieven … en ze beschikken over fantastische initiatievenknooppunten. In dit interview geeft Mellouki een kijkje in de keuken van de werkwijze van ‘zijn’ interculturele knooppunten. Ook vertelt hij wat volgens hem krachtige groeistof is voor het laten ontstaan van interculturele knooppunten. 

 

In Actie