Whatever the question,
community is the answer
Margaret Wheatley

7de ABCD-Popeldag 10 juni 2022: De tent uit!

De tent uit! Dat is het thema van de 7de landelijke #ABCD-Popeldag op 10 juni van 10-17 uur, georganiseerd door een zwerm community builders uit het hele land. Dit jaar strijken we neer bij Hart van de K-buurt in Amsterdam Zuidoost, kampioen bubbelprikker, communitybuilding en -organizing.

Hoe kom je in je buurt bij elkaar en uit de spagaat van tegenstellingen? Hoe ga je ermee om als formele bewonersraden worden ingehaald door de informele wijkcommunities en -initiatieven? Hoe vorm je gemeenschappen als ‘oude’ bewoners te maken krijgen met een grote groep ‘nieuwe’ bewoners? Hoe blijf je als community jezelf en toch in verbinding met instanties om je heen? Hoe heel je je community, na traumatische gebeurtenissen of een pandemie zoals corona? Hoe slaan we weer bruggen als we elkaar de tent hebben uitgejaagd? En hoe kan community building ons daarbij helpen?

Daarover gaan 10 tentsessies met community builders uit Almere en Amsterdam Zuidoost, Ermelo en Deventer, Gooise Meren, Rotterdam, Utrecht en Zeewolde. Natuurlijk zijn er ook muziek en eten, een Bingo en meer feestelijke community- en campingverrassingen.

Je kunt je nog via LSAbewoners aanmelden: https://www.lsabewoners.nl/event/7e-landelijke-abcd-popeldag-de-tent-uit/  Deelname is gratis! Op de LSA-site vind je ook het programma met alle tentsessies.