Whatever the question,
community is the answer
Margaret Wheatley

Vinden wat je niet zoekt. Dat is het succes van de PLUG dag

Wat krijg je als je ‘het nieuwe werken’ koppelt aan maatschappelijke inzet? Dan ontstaat PLUG de dag, een netwerk van zo’n 400 professionals in Amsterdam.

Elke woensdag strijken 10 tot 15 pluggers in een wisselende samenstelling neer op een sociaal-maatschappelijke plek in de stad. Daar zetten ze hun kennis en netwerkkracht in voor de goede zaak. Het zijn ambtenaren, adviseurs, architecten, tuiniers, theatermakers, tandartsen. Een zwerm frisdenkers die inmiddels op zo’n 27 verschillende plekken in de stad heeft ingeplugd.
Tijdens de 4de RollingStone op 6 maart bood PLUG de dag een kijkje in hun keuken en vroeg de deelnemers om met hen mee te denken over de vraag ‘Hoe kun je het succes van zo’n netwerk beter laten zien? En: ‘Moet je het concept van PLUG beschermen of juist alle vormen van pluggen stimuleren? Lees hier over het PLUG-concept en de uitkomsten van deze instant PLUG.

* De RollingStone-bijeenkomsten worden geïnitieerd onder de vlag van Kracht in Nederland: www.krachtinnl.nl. In elke bijeenkomst komt de kracht van een ander lokaal netwerk in beeld.